Política 10/02/2012

L'associació progressista Jutges per la Democràcia considera "raonable" la inhabilitació a Garzón

El seu portaveu, José Luis Ramírez, ha assegurat que és "ajustada als paràmetres de l'ordenament jurídic" i demostra que els jutges estan sotmesos a la legalitat

Efe
2 min

MadridL'associació progressista Jutges per la Democràcia considera que la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el jutge Baltasar Garzón durant 11 anys per exercir la seva professió per les escoltes als lletrats del cas Gürtel és "raonada, raonable i ajustada als paràmetres de l'ordenament jurídic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha assegurat avui el portaveu de Jutges per la Democràcia, José Luis Ramírez, a la conclusió d'una reunió de la comissió executiva permanent de l'associació celebrada a Saragossa per analitzar les reformes anunciades al Congrés pel ministre de Justícia.

Ramírez ha defensat el dret de les persones a discrepar de les resolucions judicials en un sistema democràtic, però ha expressat el seu rebuig als atacs personals o de tipus denigrant al tribunal o als magistrats que el conformen.

Segons la seva opinió, les legislació espanyola pateix d'una normativa legal deficient pel que fa a les mesures que pot adoptar un jutge instructor en matèria d'escoltes, registres o intervencions, de manera que ha considerat imprescindible una reforma integral de la llei d'enjudiciament criminal.

Després d'admetre que els fets jutjats pel tribunal són greus, perquè Garzón no tenia indicis per ordenar les gravacions, el portaveu ha descartat que aquesta sentència marqui un precedent, encara que ha afegit que serà positiva "si els jutges adopten mesures més ben argumentades".

Ramírez no ha volgut aprofundir en el contingut de la sentència, encara que ha advertit que els drets fonamentals substantius són elements "essencials" de l'ordenament jurídic d'un estat de dret, i ha ressaltat que "cap procés judicial pot qualificar-se de legítim si no respecta en el seu desenvolupament aquests drets o els menysté".

Per aquesta raó, ha insistit en la necessitat d'abordar una reforma integral de la llei d'enjudiciament criminal, un text legal que, segons ha afirmat, pateix d'una regulació "pèssima i deficient".

Segons la seva opinió, la sentència del Suprem és, per tant, "inobjectable" i evidencia que els jutges també estan sotmesos a l'imperi de la llei.

stats