Política 08/01/2015

L'associació Tercera Via demana reunions amb Mas, De Gispert i líders parlamentaris

L'entitat vol promoure el diàleg per arribar a un acord que "garanteixi la correcta integració de Catalunya a Espanya, sense vencedors ni vençuts"

Europa Press
1 min
Dirigents del PSC i alguna personalitat d’Unió van assistir a la presentació de La Tercera Via.

BarcelonaL'associació Tercera Via ha demanat aquest dijous per carta reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i els líders parlamentaris Jordi Turull (CiU), Oriol Junqueras (ERC), Miquel Iceta (PSC), Alícia Sánchez-Camacho (PP), Joan Herrera (ICV-EUiA), Albert Rivera (C's) i David Fernàndez (CUP).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, han explicat que l'objectiu d'aquestes trobades és promoure el diàleg necessari perquè es pugui arribar a un acord "que garanteixi la correcta integració de Catalunya en el projecte democràtic comú d'una Espanya plural, sense vencedors ni vençuts".

Presidida pel jurista Mario Romeo García, que ha signat les cartes, el manifest fundacional de Tercera Via va comptar al desembre amb suports com el de l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, els periodistes Enric Sopena, Andreu Missé, Rosa Cullell i Toni Bolaño, i l'economista Gonzalo Bernardos.

Tercera Via, que es reivindica com una associació pluralista, apartidista i transversal, també té previst reunir-se amb les principals organitzacions sindicals i empresarials, formacions polítiques sense representació parlamentària i associacions cíviques diverses.

A la seva presentació, es va definir com una associació que busca "trencar la situació actual de bloqueig" en les relacions institucionals de Catalunya amb la resta d'Espanya.

stats