Política 25/04/2011

L'emir de Qatar es fixa en el paper de Joan Carles de Borbó com a model per a la transició als països àrabs

Hamad Bin Khalifa al-Thani visita Espanya i és rebut en un sopar al qual assisteix el president del Barça, Sandro Rosell. El rei espanyol destacat les "excel·lents" relacions polítiques i econòmiques amb l'emirat

Redacció
2 min
Sandro Rosell saludant la dona de l'emir de Qatar, amb l'emi i el rei d'Espanya al costat / EFE

MadridEl paper que va fer Joan Carles de Borbó en la transició espanyola és un exemple a seguir, segons el punt de vista de l'emir de Qatar, Hamad Bin Khalifa al-Thani, que és a Madrid de visita oficial des d'aquest dilluns. L'emir i la seva dona, Mozah Bint Nasser, han estat obsequiats amb un sopar de gala al Palau Reial de Madrid, amb els reis Joan Carles I i Sofia i els prínceps, Felip i Letícia, com a amfitrions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu discurs, Joan Carles de Borbó ha destacat les "excel·lents" relacions polítiques que hi ha entre l'emirat i l'Estat espanyol, segons informa l'agència EFE. Pel monarca espanyol, aquesta harmonia ha de servir per "esperonar" les relacions comercials entre els dos països, que han de entre els dos països, que han de fer un "un salt qualitatiu". I ha proposat que s'aprofiti la visita per estimular que els empresaris dels dos països "aprofundeixin en el seu coneixement mutu i facin nous plans de col.laboració".

Joan Carles de Borbó ha destacat l'aposta de Qatar per la modernitat i pel seu desenvolupament econòmic i social que, segons ell, no es basa exclusivament en el petroli.

Quan li ha tocat el torn, l'emir no ha dubtat a referir-se al moment de transició que viuen els pobles àrabs –amb nombroses revoltes i moviments de protesta, molts dels quals són reprimits de manera sagnant–, i ha estat aleshores quan s'ha referit a la importància de la visita i la trobada amb els Reis d'Espanya, ja que ells, van viure "una experiència rellevant en el camí a la llibertat, la democràcia i la pau social", segons l'agència EFE.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, acompanyat de la seva dona, Sonsoles Espinosa, encapçalava en aquest sopar la representació de l'executiu estatal, de la que formaven part la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, la ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, i el titular de Foment, José Blanco.

També hi eren l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, els presidents dels bancs Santander –Emilio Botín– i BBVA –Francisco González– i representants d'altres grans empreses.

No hi ha faltat el president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell. El club ha firmat recentment un acord amb la Fundació Qatar com a nova patrocinadora de la samarreta de l'equip dirigit per Pep Guardiola.

stats