28-N
Política 29/11/2010

L'enigma de les 9 senyeres de Mas es resol amb el 'Petit Príncep'

La suma de les xifres del nom de l'asteroide B-612, de l'obra d'Antoine de Saint-Exupéry, és 9, igual que les que formen l'edat del president de CiU, 54 anys

Quim Torrent
1 min

BarcelonaNo hi havia enigma, sinó que va ser generat posteriorment, arran dels comentaris i preguntes que van provocar les senyeres un cop exposades a la sala de premsa de la seu de CDC. Aquest és el final del conte de les 9 banderes que fa mesos que es veuen darrere d'Artur Mas en les seves compareixences de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el mateix Mas aquesta tarda en una conversa informal amb periodistes, en veure el rebombori per la simbologia estrenada el dia que es va conèixer la sentència del TC, va decidir inventar-se aleshores un joc de números que expliques la tria.

Hi ha quatre explicacions possibles. La primera remet a Antoine de Saint-Exupéry, l'aviador escriptor que va crear El Petit Príncep. El personatge del conte arriba a la Terra en un asteroide anomenat B-612, i la suma d'aquestes tres xifres és 9. També sumen 9 les dues xifres de l'edat del mateix Mas, 54 anys. I encara hi ha dos jocs més: ell serà el 129è president de la Generalitat (un altre 9) i Catalunya, el seu país, té el nom format per 9 lletres.

stats