28-N
Política 28/11/2010

L'enquesta a peu d'urna situa CiU a fregar de la majoria absoluta

El PSC s'estavella i aconsegueix només entre 24 i 27 diputats. També baixa Esquerra, fins a 11 o 13 escons, gairebé la meitat que el 2006. El grup de Laporta podria aconseguir fins a 3 escons

Redacció
1 min
El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, vota al col·legi Infant Jesús de Barcelona

BarcelonaCiU acaricia la majoria absoluta, segons l'enquesta a peu d'urna que acaba de difondre TV3. Amb entre 63 i 66 diputats previstos, la formació liderada per Artur Mas es queda a dos escons de poder governar en solitari. A l'altra banda de l'espectre emocional, el PSC aconsegueix els pitjors resultats de la seva història, amb 24 o 27 diputats. ERC també recula considerablement i, amb entre 11 i 13 escons, perd gairebé la meitat de la representació obtinguda quatre anys enrere, quan en va treure 21.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Partit Popular, per part seva, millora resultats lleugerament i passa de 15 a 17. És un guany amb regust dolç, ja que Alicia Sánchez Camacho situa els populars com a tercera força al Parlament. ICV, que a les enquestes publicades fins al moment resistia i mantenia resultats, ara en canvi baixaria dels 12 als 8/10 diputats, si aquestes dades es confirmen. Ciutadans manté els seus 3 diputats, de manera que les diverses escissions que ha patit la formació no semblen passar-li factura.

Tot i que aquesta es plantejava com a la convocatòria més oberta, només la Solidaritat Independentista de Joan Laporta obté representació, amb 2 o 3 diputats, sempre segons l'enquesta. Reagrupament, entre 0 i 1. L'Alternativa de Govern de Nebrera i la Plataforma x Catalunya, queden fora.

stats