Política 13/04/2011

L'etarra Antonio Troitiño, autor de 20 assassinats, surt de la presó

Havia estat condemnat a més de 2.200 anys d'empresonament

1 min

L'etarra Antonio Troitiño, condemnat a més de 2.200 anys de presó per més de vint assassinats els anys 80, ha quedat avui en llibertat, tot i que la seva sortida de la presó no estava prevista fins l'any 2017 en aplicació de l'anomenada 'doctrina Parot'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts penitenciàries han explicat a l'agència Efe que Troitiño, autor entre altres atemptats del cotxe-bomba de la plaça de la República Dominicana de Madrid, el 1986, en què van morir dotze guàrdies civils, ha abandonat el centre penitenciari de Huelva a mitja tarda.

La posada en llibertat de Troitiño ha estat possible després que l'Audiència Nacional acceptés la petició del terrorista de fer-li una nova liquidació de condemna basant-se en el criteri de doble còmput establert pel Tribunal Constitucional.

Pertanyent al comandament "Madrid", Troitiño va participar en alguns dels atemptats més sagnants comesos per la banda terrorista a la capital d'Espanya.

Va formar part del comandament que va assassinar al vicealmirall Fausto Escrigas i va participar en l'assassinat de cinc guàrdies civils al carrer Príncep de Vergara de la capital espanyola.

El 'comando Madrid' va ser també responsable de l'atemptat que va acabar amb la vida del tinent coronel Carlos Vesteiro, del comandant Ricardo Sáenz de Ynestrillas i del soldat Francisco Casillas.

La sortida de la presó de Troitiño coincideix amb la posada en llibertat de José María Sagarduy Moja, àlies 'Gatza', el pres d'ETA que portava més temps a la presó. 'Gatza' sortia aquest matí de la presó de Jaén després de 31 anys i 9 mesos a la presó.

stats