Política 24/05/2016

L'exdiputat del PSC Maurici Lucena fitxa pel Banc Sabadell

L'exportaveu socialista al Parlament anava a la llista del 20-D però no va obtenir l'escó

Ara
1 min
Maurici Lucena, en roda de premsa aquest dijous / ACN

BarcelonaL'exportaveu del PSC al Parlament Maurici Lucena ha fitxat pel Banc Sabadell, on desenvoluparà el càrrec de director de control financer, un càrrec de nova creació. Segons ha avançat 'Expansión', l'exdirigent socialista dependrà directament en la seva noves responsabilitats del responsable financer de Banc Sabadell, Tomàs Varela.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de l'entitat que presideix Josep Oliu han destacat a Efe el "bagatge tècnic" de Lucena, que és economista i que ha ocupat càrrecs de rellevància en el passat com el de director general del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), entre el 2004 i el 2010, i la presidència del consell de l'Agència Espacial Europea (ESA) entre el 2008 i el 2010.

Lucena va ser un fitxatge de l'aleshores primer secretari del PSC Pere Navarro per a les eleccions catalanes de 2012, quan va anar de número 2 a la llista dels socialistes per Barcelona. El socialista, discutit per un sector del partit en la seva etapa com a portaveu, no va anar a la llista al Parlament el 27-S, però sí va formar part de la candidatura al Congrés el 20-D.

Tanmateix, Lucena anava de sis per Barcelona i no va aconseguir obtenir escó. Després, amb la repetició electoral ja no ha volgut formar part de la llista tot i que a finals de l'any passat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va anunciar que incorporava Lucena al seu equip econòmic en el marc del govern en l'ombra que va crear aleshores. Lucena, però, ja no forma part del nou equip que va presentar Sánchez a Barcelona.

stats