Política 24/09/2017

L'exministra María Antonia Trujillo encén les xarxes en reclamar els caps de Puigdemont i Forcadell

La dirigent socialista avala les mesures del govern espanyol i demana multes i presó

Xavi Tedó
2 min
L'exministra socialista Maria Antonia Trujillo encén les xarxes reclamant mà dura contra l'independentisme

BarcelonaMaría Antonia Trujillo, l'exministra socialista d'Habitatge durant el govern de José Luís Rodríguez Zapatero, ha encès les xarxes amb diferents piulades al seu compte de Twitter en què reclama els caps del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i dels màxims responsables de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, per "castigar" els suposats "atemptats a la Guàrdia Civil" en les últimes mobilitzacions. "Tot arribarà", sentencia en la piulada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent socialista carrega contra l'independentisme i avala les mesures repressives que porta a terme la fiscalia a instàncies del govern espanyol. L'exministra insta el Govern a acatar les mesures que s'estan aplicant: "Ara a callar i obeir. I si no obeeixes, la butxaca i la presó". Trujillo fa costat a l'executiu de Mariano Rajoy amb una defensa aferrissada de la intervenció financera o policial que ha fet aquesta setmana assegurant que "el govern d'Espanya no ho podria haver fet millor".

La dirigent socialista va més enllà i arriba a dir fins i tot que Catalunya roba diners a Extremadura. "Ja era hora que l'estat espanyol aparegués a Catalunya. La pena és que sigui amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat. És millor així que donant-los diners que roben a Extremadura".

Els polèmics tuits de l'exministra Maria Antonia Trujillo

No és el primer cop que Trujillo fa tronar les xarxes. El 15 de desembre del 2013 va preguntar en to despectiu a Twitter: "A veure, per a quins assumptes importants serveix saber català?" Una pregunta que va motivar una pluja de retrets, fins i tot de dirigents del PSC. Lluny, però, de rectificar, va respondre amb una altra piulada apujant el to: "Ahir vaig preguntar per a quines coses importants serveix saber català. Excepte dos o tres, no ha respost ningú. Això sí, han demostrat que serveix per insultar".

A la Diada del 2015, Trujillo va equiparar la manifestació de la Via Lliure que l'Onze de Setembre va omplir l'avinguda Meridiana de Barcelona amb les "grans mobilitzacions feixistes del segle XX". Molts usuaris li van demanar que rectifiqués, com l'aleshores diputat al Congrés per CiU Pere Macias, que la va acusar de passar-se "molt de rosca". Trujillo va contestar a Macias, en català: "No em decepcionis, amic, que tu sempre has valorat l'opinió encara que no coincideixi amb la teva".

stats