Política 28/11/2014

L'exministre Trillo critica en una carta 'The Economist' per defensar el dret a decidir

L'ambaixador espanyol a Londres considera que "no hi ha manera" de deixar votar els catalans sense "contravenir la Constitució"

Ara
1 min

BarcelonaL'exministre de defenesa, i actual ambaixador espanyol a Londres, Federico Trillo, escriu aquesta setmana una carta al setmanari econòmic 'The Economist' en què critica el posicionament de la prestigiosa publicació a favor del dret a decidir de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vau argumentar que el govern espanyol hauria de permetre als catalans fer un referèndum sobre la independència. Però no hi ha cap mecanisme possible per fer això sense contravenir la Constitució espanyola. El Tribunal Constitucional ha dictaminat que el referèndum no es pot organitzar, així que el govern de Madrid està simplement defensant la llei", diu l'exministre.

Trillo recorda després que la Constitució del 1978 és "el fonament d'Espanya", votada per una àmplia majoria dels espanyols, incloent-hi, de passada, el 90% dels catalans". Aquesta Constitució "no reconeix el dret a l'autodeterminació", afegeix, i "el govern espanyol no pot concedir aquest dret sense reformar la Constitució, però el Parlament català pot, certament, fer una proposta per reformar-la".

"El govern català ho sap molt bé, això, així que: per què no actua dins del marc constitucional?", conclou.

stats