Política 30/10/2014

L'exnúmero 2 d'Esperanza Aguirre intenta convèncer un jutge de Majadaonda que està detingut il·legalment

Considera que fa massa hores que és als calabossos de la Guàrdia Civil i que la pròrroga que ha dictat l'Audiència Nciomal no és vàlida

Efe
2 min

MadridL'exvicepresident del govern madrileny d'Esperanza Aguirre Francisco Granados, detingut en la trama de corrupció destapada en l'operació Púnica, intenta convèncer un jutge de Majadaonda que la seva detenció és il·legal. Granados ha decidit demanar un 'habeas corpus' perquè considera que la seva detenció, que es va produir dilluns, s'està allargant massa. Com que és al calabós de la Guàrdia Civil de Las Rozas, al partit judicial de Majadaonda, és el jutge de guàrdia d'aquesta àrea qui ha de prendre-li declaració per resoldre per la via d'urgència la reclamació del detingut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El recurs 'habeas corpus' està pensat perquè el ciutadà detingut o pres pugui exigir comparèixer davant del jutge que li pertoqui territorialment perquè el magistrat l'escolti i decideixi si el seu arrest és legal o no i, per tant, si s'ha de mantenir o si s'hi ha de posar fi.

La Guàrdia Civil tenia 72 hores per posar-lo a disposició del jutge, termini que acabava aquest matí. El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que és qui dirigeix l'operació Púnica, ja va dictar ahir a la tarda un escrit pel qual transformava les diligències de policials a judicials, de manera que el comptador es posava a zero i començava de nou el termini de 72 hores d'arrest.

Tot i així, tant la defensa de Granados, que tenia previst passar avui davant del jutge, com la del seu amic i soci David Marjaliza, que té previst demanar també l''habeas corpus' en un jutjat de Colmenar Viejo (està detingut en dependències de la Guàrdia Civil de Tres Cantos), consideren que aquesta pròrroga és il·legal.

Pel paper central que els investigadors de la trama atribueixen a Granados, tot fa pensar que el jutge Velasco vol deixar la seva declaració per al final, de manera que l'arrest encara es pot allargar força hores més, perquè encara hi ha una dotzena de detinguts de la xarxa que no han estat interrogats.

stats