Frau fiscal
Política 14/03/2022

L'expresident de Sony a Espanya nega haver cobrat per la deslocalització de la planta de Viladecavalls

Pedro Navarrete defensa a la comissió del frau fiscal que la deslocalització va permetre "salvar milers de llocs de treball"

Laia Vicens
2 min

BarcelonaL'expresident de Sony Espanya Pedro Navarrete Sanz ha negat que cobrés "directament o indirectament un milió" ni cap quantitat per haver deslocalitzat la planta de Sony a Viladecavalls, que va comprar Ficosa. Ho ha dit en relació a un informe d'Hisenda que afirma que Navarrete podria haver cobrat un milió d'euros d'Alta Partners (l'empresa de Sergi Alsina, amic íntim d'Oriol Pujol). "L'única satisfacció que vaig tenir va ser haver contribuït, amb les meves humils possibilitats, a salvar milers de llocs de treball", tant directes com indirectes, ha afirmat a la comissió d'investigació del frau fiscal del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un primer moment, Navarrete s'ha acollit al seu dret a no declarar i només ha trencat el seu silenci per dir que no volia aclarir si està imputat o no. Un fet que ha enervat els diputats, que han carregat contra la decisió de Navarrete de no respondre a cap de les preguntes. Quan han acabat les preguntes dels grups parlamentaris, Navarrete ha trencat el seu silenci per lamentar la "duresa" de les intervencions dels diputats i per negar haver cobrat res per part d'Alta Partners (presumptament implicada en el cas de les ITV) per tramitar la deslocalització de Sony.

Qui també ha comparegut aquest dilluns ha estat María Jesús Muro Sebastián, sòcia d'Iberaudit Kreston i muller de Navarrete. Muro s'ha negat a respondre i només ha parlat per negar que estigui imputada en el cas de les ITV.

Tots dos van comparèixer com a testimonis del cas de les ITV al Tribunal Superior de Justícia, ja que van mantenir diverses converses amb els empresaris imputats en el cas. Segons van dir al jutge, creuen que l'empresari imputat pel cas de les ITV Sergi Pastor utilitzava el nom d'Oriol Pujol per "impressionar-los" i així involucrar-los en el seu negoci. Els investigadors creuen que el matrimoni volia crear l'empresa Upprime amb Oriol Pujol per lucrar-se amb l'adjudicació de les estacions d'ITV. Davant del jutge, Navarrete va admetre que va parlar amb l'empresari Sergi Pastor sobre Upprime però que mai van arribar a cap acord.

Un empresari imputat pel cas de Jordi Pujol jr. tampoc declara

A.G.K, empresari de Life Mataró, també s'ha acollit al seu dret a no declarar. "Estic imputat a l'Audiència Nacional i el meu advocat creu que per defensar els meus interessos he de fer això", ha justificat. Tot i això, G.K ha anunciat que, si s'arxiva el cas (els seus advocats han demanat el sobreseïment del cas), tornarà a la comissió per explicar els negocis que l'unien al primogènit dels Pujol. "No s'ha d'entendre com una falta de respecte [que no declari al Parlament]. Primen els interessos privats", ha argumentat l'empresari.

G.K va admetre al jutge haver pagat a Pujol Ferrusola per les seves tasques d'assessorament comercial. Segons va dir, el fill gran de l'expresident de la Generalitat va cobrar 1,5 milions d'euros per haver mediat en una operació de venda de pisos a la plaça Europa de l'Hospitalet. És una de les deu persones imputades per haver participat, presumptament, en algunes operacions mercantils de Jordi Pujol Ferrusola.

stats