Política 02/05/2012

L'exsoci d'Urdangarin pressiona els fiscals amb amenaces a la monarquia, segons 'El Mundo'

L'advocat de Diego Torres amenaça amb treure "200 correus més comprometedors" per forçar un pacte que eviti la presó. 'El País' diu que el duc de Palma ofereix 1,7 milions per eludir l'ingrés. 'La Vanguardia' afegeix que la fiscalia no pactarà fins que s'acabi la investigació

Ara
2 min
ELS TRIPIJOCS JUDICIALS Urdangarin va haver d'entrar molts cops al jutjat de Palma, però ara intenta esquivar la presó amb un pacte entre advocats.

BarcelonaL'advocat de Diego Torres està fent servir la monarquia com a mesura de presó davant la Fiscalia, segons publica 'El Mundo'. La defensa del que va ser soci d'Urdangarin a l'Institut Nóos intenta que s'accepti una acord de conformitat que li permeti no entrar a la presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el diari, com a mesura de pressió ha fet saber a Anticorrupció que té en el seu poder "200 correus encara més comprometedors" que els que ja ha fet públics, el passat 16 d'abril, en els que queda clar que el rei i la infanta van intercedir per Nóos.

La fiscalia va admetre aquest dimarts a Efe converses amb els advocats d'Urdangarin i de Torres per evitar que ingressin a presó. L'acord implicaria reconèixer els delictes i l'abonament d'uns 3,5 milions d'euros pels danys causats a les administracions. Les defenses dels dos acusats han demanat una condemna inferior als dos anys que els permetria no anar a la presó. Tot i que ho han fet per separat, es tractaria d'una acció concertada. Fins ara, el duc de Palma i el seu exsoci han seguit estratègies enfrontades per defensar-se.

Segons diu aquest dimecres 'El País', l'advocat d'Urdangarin ha ofert 1,7 milions per evitar el judici (la meitat dels 3,5 milions suposadament defraudats). La fiscalia ha rebutjat pactes a la baixa. El diari diu que la defensa del gendre del rei espera avançar les negociacions en els propers dies per tancar l'acord.

'La Vanguardia', en canvi, assegura que la fiscalia no farà pactes mentre s'allargui la investigació. Els fiscals estan disposats a escoltar, però no negociaran fins que s'acabi el procés i fins que no hagin qualificat els fets. Segons 'La Vanguardia', els fiscals del cas havien acceptat reunir-se separadament amb els advocats del duc de Palma i de Diego Torres en dates pròximes. Però n'hi ha hagut prou que es conegués aquesta doble cita, diu el diari, per parar-ho tot en sec.

El jutge de l'Audiència de Barcelona, Santiago Vidal, ha recordat aquest dimecres a Catalunya Ràdio que els pactes entre les defenses i la fiscalia per eludir la presó són "molt habituals" amb delictes econòmics, en què "la llei privilegia que l'acusat torni els diners". "És una condició atenuant", ha explicat Vidal, en què ha subratllat que es tracta d'un procediment "perfectament legal i necessari" perquè el sistema penal "pugui tirar endavant".

stats