Política 06/12/2014

La portaveu de Libres e Iguales expressa la seva "decepció" per la "complaença" del rei Felip envers Mas

Cayetana Álvarez de Toledo descarta reformar la Constitució i demana "enfortir l'Estat"

Europa Press
1 min

BarcelonaLa portaveu de la plataforma unionista Libres e Iguales, Cayetana Álvarez de Toledo, ha expressat aquest dissabte la seva "decepció" per la "complaença" de Felip VI envers el president de la Generalitat, Artur Mas, durant la visita a les instal·lacions de Seat a Martorell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Álvarez de Toledo ha assegurat que el "principal" problema d'Espanya és la "debilitat de l'Estat" i la "condescendència de les seves institucions amb qui ataca la convivència democràtica i la ciutadania comuna".

"Per això, especialment en un dia com avui [que se celebra el 36 aniversari de la Constitució], causa perplexitat i decepció la complaença de la màxima institució de l'Estat envers qui obertament pretén destruir-lo", ha constatat. Ha afegit que "l'únic gest positiu" que esperen els ciutadans és que el president de la Generalitat "torni a la raó constitucional".

Enfortir l'Estat, no reformar la Constitució

La diputada del PP considera que la Constitució de 1978 és "l'autèntica i màxima expressió de la tercera via". "La Constitució va ser un pacte entre demòcrates, que va actuar entre dos extrems: el centralisme i l'independentisme", ha afegit.

Segons Álvarez de Toledo, la carta magna "no és el problema, ni la seva reforma la solució". Al seu parer, la "gran tasca" ara no és la reforma del text sinó "enfortir l'Estat".

stats