Política 22/10/2017

L'independentisme mantindria la majoria absoluta en escons però no en vots, segons 'El Periódico'

ERC guanyaria amb 43-44 escons, el PDECat seria quart amb 19 diputats i la CUP mantindria els 10

Ara
1 min
Carles Puigdemont responent al Parlament en una sessió de control.

BarcelonaSi se celebressin eleccions al Parlament, els partits independentistes mantindrien la majoria que ja tenen ara, en una forquilla de 70 a 73 escons –ara és de 72–, però no pas en vots. Segons una enquesta publicada a 'El Periódico', l'independentisme recolliria tan sols una dècima més dels vots que els que van obtenir el 27-S, i passaria del 47,8% al 47,9%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta revela que el partit que guanyaria les eleccions seria ERC, amb el 28,1% i una representació d'entre 43 i 44 escons, una mica menys que fa 10 mesos, quan el mateix diari preveia entre 48 i 50 diputats per als republicans.

El PDECat resisteix en comparació amb les anteriors enquestes, encara que seria la quarta força, amb 18-19 escons, perquè es veuria superat per Ciutadans, que passaria dels 25 diputats actuals a 21-22, i pel PSC, que aconseguiria 20-21 escons, enfront dels 16 actuals. L'enquesta, però, es va fer abans de l'aplicació del 155 i caldrà veure si el suport dels socialistes catalans al PSOE en aquest sentit els passa factura.

Per sota del partit del president de la Generalitat hi hauria l'espai dels comuns, que no aixecaria cap i podria veure frenades les seves expectatives. Segons l'enquesta, el partit de Xavi Domènech i Ada Colau obtindria 11-12 diputats, enfront dels 11 actuals de Catalunya Sí que es Pot. La CUP mantindria els 10 escons actuals o en perdria un (els cupaires han remuntat en les enquestes després del debat sobre la investidura d'Artur Mas), mentre que en últim terme el PP perdria entre un i dos escons i es quedaria amb 9-10.

stats