Política 02/09/2011

Llamazares es vanta d'haver vetat dos acords de CiU amb PSOE i PP

El portaveu d'IU indica al Twitter que només s'ha quedat a l'hemicicle "per vetar les transaccions de PPSOE i CiU" que eren merament tècniques i no haurien canviat la intenció del vot dels nacionalistes

Miquel Codolar
1 min

MadridEl portaveu parlamentari d'IU, Gaspar Llamazares, ha indicat al seu Twitter la seva posició sobre la "constitucionalització" del dèficit pactada per PP i PSOE. "Me n'he anat amb l'esperit amb els meus companys, i he deixat el meu cos per vetar les transaccions de PPSOE i CiU amb justa correspondència". Per aquest motiu no ha abandonat l'hemicicle com Na-Bai, BNG, ICV i ERC. Llamazares sosté que si les dues esmenes transaccionals que ell ha vetat avui es volen portar al Senat el debat s'allargarà perquè la reforma haurà de tornar al Congrés. El ministre portaveu, José Blanco, però, ja ha dit que al Senat no es canviarà res.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha mostrat el seu malestar amb Llamazares i ha preguntat si la seva decisió "era una opció personal o representava tot el seu grup", en el qual també hi ha ERC i ICV, però el presidet del Congrés, José Bono, ha demanat a Llamazares que no respongués. Al final de la votació, Duran s'ha queixat de l'actitud de Llamazares però ha assegurat que les esmenes eren formals i no haurien canviat el seu vot.

Les esmenes transaccionals que CiU havia negociat fins l'últim moment amb PSOE i PP són dues. La primera modificava l'apartat 6 de l'article 135 de la Constitució indicant que les autonomies, d'acord amb els seus estatuts, en el marc de l'autonomia financera reconeguda a la Constitució, "adoptaran les disposicions que procedeixin per el desenvolupament i aplicació dels mecanismes per al compliment del principi d'estabilitat pressupostària". La segona, tècnica, suposava que la disposició addicional única passava a ser una disposició transitòria desena.

stats