Política 26/02/2012

Llanos de Luna aposta per ser "inflexibles" amb la llei de banderes després de la polèmica de Sant Pol

La delegada del govern espanyol a Catalunya reclama la necessitat de complir "el dret a rebre educació en dues llengües"

Acn
1 min

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, assegura que la llei de banderes del 1981 "s'incompleix de manera sistemàtica en alguns ajuntaments", i per això reclama "ser inflexibles perquè es compleixi". En una entrevista que publica aquest diumenge el diari 'El Mundo', la delegada ha qualificat "d'incompliment legal" que l'Ajuntament de Sant Pol de Mar deixés de fer onejar la bandera espanyola a la façana del consistori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha reclamat la necessitat de complir "el dret a rebre educació en dues llengües" als territoris amb cooficialitat, i ha recordat que el ministre José Ignacio Wert n'"exigirà" el compliment. Reconeix que "un altre tema és la sentència del Tribunal Suprem, que no permet dubtes i que obliga la Generalitat a canviar el model per introduir el castellà com a llengua vehicular".

La delegada del govern creu que el cas de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar és "un incompliment legal més que un conflicte", perquè "hi ha una llei i s'ha de complir", i per això l'advocat de l'estat estudia si el consistori va cometre un "delicte".

stats