Política 29/01/2015

Llanos de Luna es nega un cop més a comparèixer al Parlament

El subgrup de treball sobre els centres d'internament d'estrangers li havia demanat que comparegués en comissió. La delegada del govern espanyol ha rebutjat totes les peticions de la cambra

Acn
1 min
La delegada espanyola, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaLa delegada del govern espanyol, Llanos de Luna, ha tornat a rebutjar la petició de compareixença del Parlament. Segons ha pogut saber l'ACN, el subgrup de treball sobre els centres d'internament d'estrangers (CIEs) de la comissió de justícia l'havia citat i ella s'ha negat a donar explicacions davant la cambra perquè, recorda, "no té competències sobre el tema". De Luna ha subratllat que és l'Estat qui té competència exclusiva sobre els CIE i, per tant, és el Congrés dels Diputats la cambra adequada per debatre sobre aquesta qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Són nombroses les ocasions en què la delegada espanyola i exdiputada del Parlament ha declinat comparèixer a la cambra catalana. El 2014 ja es va negar a donar explicacions sobre els CIE, els operatius policials de l'Estat a Catalunya i el projecte Castor. El 2013 també va rebutjar diverses compareixences relacionades amb la seva actuació vers els ajuntaments catalans, especialment per la polèmica a l'entorn de l'incompliment de la llei de banderes. En totes aquestes ocasions, Llanos de Luna va subratllar que el Parlament no és competent per exigir-li que comparegui.

stats