DIA DE LA DONA TREBALLADORA
Política 08/03/2011

La Llei d'igualtat fa ressuscitar el tripartit

PSC, ERC i ICV-EUiA entren a registre del Parlament una proposició de Llei d'igualtat que van aprovar en l'anterior Govern

M.colomer
2 min

BarcelonaEl tripartit ha ressuscitat de nou avui, ni que sigui de forma puntual. Els tres partits que l'integraven s'han unit de nou aquesta tarda per defensar un dels últims projectes de llei que van aprovar des de l'executiu de José Montilla, però que no va arribar a tramitar-se al Parlament. PSC, ERC i ICV-EUiA han entrat a registre de la Cambra catalana aquesta tarda, coincidint amb el dia de la dona treballadora, la Llei d'Igualtat de gènere.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposició de Llei per a una nova ciutadania i per a la igualtat efectiva de les dones i homes en tots els àmbits de la vida pretén "avançar en l'eliminació del sexisme i l'androcentrisme de les estructures socials, culturals, econòmiques i polítiques". La finalitat de la llei és eliminar les discriminacions i la subordinació històrica de les dones i reconèixer i tenir en compte el paper social i econòmic de les tasques familiars, domèstiques i de cura d'altres.

Caterina Mieras, del PSC; Anna Simó, d'ERC, i Mercè Civit, d'ICV-EUiA han estat les encarregades de registrar la proposició de Llei, que a més de l'eliminació les discriminacions i la subordinació històrica de les dones, aposta per afavorir una distribució corresponsable del treball de mercat i el treball familiar, domèstic i de cura d'altres entre dones i homes en el marc d'un model de societat sostenible, per a possibilitar el lliure desenvolupament de la llibertat i autonomia de les dones; redefinir el contingut dels drets i de les polítiques públiques per a incloure els drets de les dones; garantir el dret de totes les dones a una vida lliure de violència masclista; així com reconèixer el dret de les dones al propi cos, el dret al lliure desenvolupament de la identitat i orientació sexual, els drets sexuals i reproductius i garantir la seva lliure decisió, d'acord amb el que estableix la llei, informa l'ACN.

stats