POLÍTICA
Política 27/03/2012

PSC, ICV i ERC retreuen la manca de planificació del Govern amb el pla d'ocupació pública

Jordi Turull considera que la mesura pot ser positiva per a alguns funcionaris que ara no tenen feina o que poden acabar treballant més a prop de casa

Gabriela Comella
2 min

BarcelonaEl pla d'ocupació de la funció pública, aprovat aquest dimarts al matí, ha provocat crítiques de la majoria de l'oposició. En aquest sentit, la portaveu parlamentària d'ICV-EUIA, Dolors Camats, el considera "una provocació per part del Govern a dos dies de la vaga general". PSC, ICV-EUIA, ERC i C's, els grups parlamentaris contraris a la nou pla d'ocupació, han lamentat de la reforma la "manca de planificació i l'aplicació forçosa", pel fet de no haver "aprofitat els 15 mesos de Govern per ser consensuada i negociada", ha afegit la portaveu d'ERC, Anna Simó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes forces de l'oposició han retret que, tot i l'"aparent" estalvi de 625 milions d'euros que suposa la mesura segons ha informat el portaveu del Govern, Francesc Homs, l'executiu no ha considerat el pitjor resultat que pot suposar "la precarització dels serveis que amenaça tant els mateixos treballadors públics com els ciutadans que els reben". Així, Simó ha afegit que l'estalvi seria molt més profitós si s'hagués aprovat l'impost a la banca, incrementat els tributs a les rendes altes i no s'hagués suprimit el de successions. Per la seva banda, en declaracions als periodistes al Parlament, la portaveu socialista Laia Bonet ha assenyalat que "un pla sense justificació ni diàleg és un pla que demostra allò que ja sabíem, que el Govern està improvisant" ha conclòs.

Per contra, Jordi Turull, portaveu del Govern, ha respost als inconvenients exposats pels anteriors partits dient que la reorganització dels funcionaris permetrà "que alguns se sentin més realitzats perquè disposaran de treball i no es trobaran que estan amb una mà sobre l'altra", i en segon lloc és possible que les mesures de mobilitat provoquin que d'altres "es trobin més a prop de casa". Per últim ha dit que el que es busca "no és trobar el titular sinó l'efectivitat". En aquest línia, el diputat del PP Santi Rodríguez ha acceptat que no li agrada la mesura però "pitjor seria haver de reduir llocs de treball", que ha considerat l'única alternativa.

stats