LLUITA ANTITERRORISTA
Política 21/07/2012

Llibertat amb fiança per a dos dels tres membres dels Grapo detinguts pel segrest a Publio Cordón

El jutge els ha imposat fiances de 10.000 i 15.000 euros, mentre que el tercer activista resta en presó incondicional

Efe
1 min

Madridtres presumptes membres dels Grapo detinguts dijous passat

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

segons han assegurat fonts jurídiques que han explicat que la declaració dels tres grapos ha començat sobre dos quarts d'una del migdia amb Ramón Teijelo. Durant més d'una hora ha rebutjat qualsevol relació amb el segrest de Publio Cordón. La companya sentimental de Teijelo, Ontanilla Galán, i Sarasa Cecilio s'han negat a declarar davant el jutge.

Els tres grapos han arribat a les dependències judicials abans de les nou del matí, encara que no han començat fins passat el migdia a prestar declaració davant del jutge. Avui, però, no passarà pel jutjat María Victoria Gómez Méndez, detinguda ahir al centre penitenciari de Càceres, en el qual es troba interna des del 2000, quan va ser detinguda a França per pertinença a organització terrorista i participació en diversos atemptats i atacs a furgons blindats dels Grapo.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va assegurar ahir que amb aquestes quatre últimes detencions, juntament amb les realitzades anys enrere de la cúpula dels Grapo, s'han acabat d'arrestar a tots els terroristes que d'una forma o una altra van participar en el segrest i mort de Publio Cordón el juny de 1995.

stats