Política 21/01/2017

Lluís Llach: "Si no s'aproven els pressupostos, jo me'n vaig"

El diputat assegura en una entrevista a 'El suplement' que "no hi ha continuïtat possible" si no s'aproven els comptes

Ara
1 min
El president de la comissió d'estudi del procés constituent, Lluís Llach

BarcelonaLluís Llach ha assegurat que abandonarà el seu escó al Parlament si finalment no s'acaben aprovant els pressupostos presentats pel Govern. En una entrevista al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio, Llach ha afirmat: "Si no s'aproven els pressupostos i algú diu de continuar, jo me'n vaig". Tot i així, ha qualificat d'"absurd" i "impossible" el fet que els comptes no tirin endavant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llach ha advertit que "no hi ha continuïtat possible si no s'aproven els pressupostos" i que l'única manera de "fer el procés és aprovant-los". Tanmateix, ha advertit que a la gent que "des de qualsevol àmbit ideològic" va decidir dotar el Parlament d'una majoria de diputats independentistes "no se la pot tractar així" i que cal tirar endavant per fer el referèndum.

El diputat ha demanat a Junts pel Sí i la CUP que "facin renúncies" per poder arribar a "fer el referèndum i poder fer camí cap a la independència".

Sobre la negativa de Carles Puigdemont d'encapçalar la llista del PDECat en unes hipotètiques eleccions, Llach ha afirmat que aquest fet dona confiança a la gent, ja que "les seves accions no volen projectar una permanència de futur sinó que és aquí per fer la feina". Tanmateix, entén que aquesta decisió sigui difícil d'entendre per al PDECat, ja que en el moment en què "descobreixen un lideratge inesperat, els diu que té termini".

stats