Política 31/07/2014

Lluís Corominas diu que CiU "no s'oposarà" que Jordi Pujol comparegui al Parlament

El dirigent de CDC deixa en mans de l'expresident la decisió "personal" d'acceptar acudir a la cambra per donar explicacions

Acn
1 min

BarcelonaEl secretari general adjunt de CiU, Lluís Corominas, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a TV3 que CiU "no s'oposarà" que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol acudeixi al Parlament de Catalunya a donar explicacions sobre els diners que ha confessat tenir a l'estranger durant dècades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, segons Corominas, si la resta de grups de la cambra ho reclamen –com està previst– en la junta de portaveus d'aquest migdia, CiU no posarà impediments a la petició. Amb tot, ha advertit que la decisió de comparèixer és "personal" de l'expresident, però també ha considerat que el més adequat seria acudir a la cita que li puguin reclamar els grups.

Corominas ha reconegut que la confessió de Pujol ha estat un cop "dur" per al partit, però ha assegurat que CDC no s'afegirà a "l'akelarre" que s'ha muntat contra l'expresident des que va enviar el comunicat en què s'autoculpava d'haver tingut diners sense regularitzar a l'estranger durant 34 anys.

Pel que fa a la 'refundació' del partit que recentment propugnava el nou coordinador general de la formació, Josep Rull, Corominas ha explicat que CDC representa "molt més que una persona", i que el 2012 ja es van marcar les línies de futur al congrés de Reus.

També ha destacat que la nova executiva, renovada a partir de la renúncia d'Oriol Pujol a la secretaria general, està legitimada per començar a prendre decisions. "Ha acabat una etapa de temporalitat al partit", ha destacat.

stats