CAS PALAU
Política 22/04/2011

L'exsecretari general de Cultura assegura que el Consorci va donar suport a imputar Colom i Osàcar

Lluís Noguera, qui assistia a les reunions del Consorci del Palau en nom del Govern, contradiu l'executiu i explica que l'organisme va avalar les imputacions proposades pel Servei Jurídic de la Generalitat

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl Govern ha respost a una pregunta parlamentària d'ICV-EUiA afirmant que el Servei Jurídic de la Generalitat no va canviar el seu criteri davant la petició d'imputació de l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar, i el seu responsable d'immigració, Àngel Colom, ja que cap reunió del Consorci del Palau de la Música les hauria demanat. Aquest argument, però, no té credibilitat, segons l'anterior secretari general de Cultura, Lluís Noguera, qui participava en les reunions del Consorci en nom del Govern. Qui era número dos del conseller Joan Manuel Tresserras explica que l'ens es va mostrar a favor de la peça separada sobre el presumpte desviament de fons a CDC i "d'anar fins al final" en el cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquella reunió, el Consorci no va explicitar qui calia imputar, però sí que s'havia d'imputar algú –si no, no tindria sentit una peça separada– i posteriorment va avalar les gestions del Servei Jurídic de la Generalitat, quan aquest li va consultar si els imputats havien de ser Osàcar i Colom. Ambdós òrgans s'haurien basat en l'informe de l'Agència Tributària, que apuntava a aquests noms. "Aquest informe és el sustent de la tesi i sense ell mai no ens haguéssim atrevit a demanar ni tan sols la peça separada", assegura Noguera, qui també puntualitza que imputar algú no significa acusar-lo directament de res, sinó cridar-lo a declarar per preguntar-li sobre uns moviments de diners per després decidir si cal acusar-lo formalment o no. "El Consorci no va dir qui calia imputar en concret, però tampoc no va decidir no imputar ningú i el canvi de criteri rau en què el nou Govern fa més cas a Fèlix Millet que a l'Agència Tributària", lamenta Noguera.

stats