Política 29/01/2015

Llumà va explicar a Bustos que optava a una plaça a Montcada però diu que no li va demanar ajuda

Aquell mateix dia, Bustos va trucar al seu germà per dir-li que anés a parlar amb l'alcaldessa de Montcada

Laura Díaz-roig
2 min
Manel Bustos arriba al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya / MANOLO GARCÍA

BarcelonaCarmina Llumà, la tècnica que hauria estat col·locada a dit a l'Ajuntament de Montcada i Reixac, ha explicat aquest dijous davant del jutge que va comentar al llavors alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que estava optant a una plaça com a tècnica a l'Ajuntament de Montcada i Reixach però ha negat que demanés ajuda per accedir-hi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llumà ha declarat com a testimoni a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Barcelona (TSJC), que jutja l'exsecretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, l'exalcalde de Sabadell i el seu germà, Manuel i Franciso Bustos, i l'alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez, per tràfic d'influències.

Llumà ha concretat que es va trobar Bustos en un concert de corals infantils a Sabadell, un dia després de l'entrevista que va fer amb l'empresa de recursos humans i el tribunal del consistori de Montcada -format per tres caps d'àrea d'urbanisme, recursos humans, social-. Allà li va comentar que estava optant a la plaça. Llumà insisteix que mai va saber que havia sigut qualificada com no apta i que no li va demanar ajuda.

Tanmateix, aquell mateix dia, el 10 de maig -segons la fiscalia i les trucades intervingudes-, Bustos va trucar al seu germà per explicar-li que Llumà era no apta i demanar-li que anés a parlar amb l'alcaldessa de Montcada. "M'he quedat mort (...) Això no és normal, no és normal", li va dir el llavors alcalde al seu germà.

Llumà ha explicat que, després de passar diverses proves, va fer una entrevista amb les tècniques de l'empresa i el tribunal de l'ajuntament. Durant aquesta entrevista se li va explicar que hi havia greus problemes amb el personal que tindria al càrrec i que s'havien de substituir persones i ella va preguntar si tindria el suport de l'equip de govern. "Em van dir: suport dels de dalt no el tindràs, millor que desisteixis perquè aquí no treballa ningú", ha subratllat a preguntes del jutge.

Llumà, que va ser acomiadada l'any passat per l'alcaldessa de Montcada quan va esclatar el cas, ha assegurat que es va assabentar de la convocatòria de la plaça llegint els diaris oficials i que mai va demanar ajuda a Bustos.

stats