Política 26/08/2011

López Tena torna a faltar al Parlament i SI diu que està malalt contra els "comentaris malintencionats"

La coalició avalua la compareixença de Mena i Cleries sobre el PIRMI assegurant que "s'ha amagat el debat autèntic, que és la insolvència financera de la Generalitat fruit de l'espoli fiscal"

Redacció
2 min

BarcelonaEl grup mixt del Parlament, que havia de ser representat pel diputat Alfons López Tena, de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) no ha pogut intervenir en el debat sobre el PIRMI convocat per la diputació permanent. López Tena no ha assistit a la sessió, segons ha anunciat la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. I, poc després del debat, SI ha difós un comunicat que avaluava la compareixença dels consellers Francesc Xavier Mena i Josep Lluís Cleries i afegia que el seu representant no hi ha pogut participar "per problemes de salut". El text, en les últimes línies, puntualitza que es fa aquest aclariment "davant certes especulacions i comentaris malintencionats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López Tena ja va ser protagonista d'un altre episodi del mateix tipus fa uns mesos, quan Joan Boada i una altra diputada van queixar-se per escrit a Gispert per les faltes d'assistència sense avís previ de López Tena.

Sobre la polèmica del PIRMI, per SI aquest divendres "s'ha perdut una ocasió immillorable per definir quines són les raons exactes que han portat a la crisi produïda aquest estiu". "El rerefons del tema, com quasi sempre que es tracta de temes de perfil econòmic al Parlament, és la insolvència de la màxima institució catalana atribuïble directament a la situació de dèficit i endeutament crònics que pateix, provocada, al seu torn, per l'espoli fiscal" de Catalunya per l'Estat espanyol.

"El debat s'ha centrat en aspectes absolutament subsidiaris com són la ineficàcia del sistema, la presumpció de fraudulència dels afectats o l'ús d'una ETT per fer la feina bruta de la Generalitat. Es tracta de temes que, si bé no deixen de ser rigorosament denunciables, deixen en un segon pla les autèntiques raons que fan necessari un PIRMI a Catalunya i que han fet que el nivell de pobresa hagi avançat de manera alarmant al nostre país en els darrers anys", afegeix el comunicat.

stats