RUPTURA A SOLIDARITAT CATALANA
Política 04/03/2011

Solidaritat Catalana explota tres mesos després de les eleccions que li van donar quatre diputats

En una entrevista a l'ARA, Joan Laporta acusa Uriel Bertran i López Tena de pensar "més en el partit" que en la independència. Ell reivindica la gran coalició -que encara no s'ha format mai- i veu ERC com el pal de paller. Mentrestant, López Tena troba "una mica graciós que Laporta parli de generositat i humilitat"

Redacció
1 min
Joan Laporta celebrant els quatre diputats que ha aconseguit, entre López Tena i Uriel Bertran.

BarcelonaUna altra escissió a l'independentisme. Aquest dijous s'ha consumat la ruptura entre Joan Laporta, d'una banda, i el duo Uriel Bertran-Alfons López Tena -que també van tenir la seva gran baralla després de la consulta sobre la independència del 13 de desembre de 2009- d'una altra. I poques hores després ja malparlaven uns dels altres sense embuts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista concedida ahir a la tarda a l'ARA, Laporta adverteix dels objectius de poca volada que, segons ell, tenen López Tena i Uriel Bertran. Ell assegura que no està disposat a fer "política de partidet endogàmic". I assegura que "si algú es pensa que farà desaparèixer ERC s'ha begut l'enteniment".

Simultàniament, el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Alfons López Tena afirmava que "la força de SI no ve de Joan Laporta", sinó "de les 4.000 persones que en formen part". "Que Laporta parli d'humilitat i generositat és una mica graciós", afegia en referència a la petició pública per fer un esforç i unir-se a ERC per a les municipals de Barcelona.

López Tena va fer aquestes declaracions en una entrevista a Canal Català recollides per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), en què va mantenir que la decisió de Laporta de no reeditar la coalició Solidaritat Catalana, a la qual hi aportava el seu partit Democràcia Catalana, ha estat "unilateral".

Podeu llegir l'entrevista completa a Laporta a l'edició impresa o a l'ARA PREMIUM.

stats