Política 26/05/2012

L'oposició demana a Rajoy responsabilitats per Bankia i en critica la "politització"

CiU, PSC i IU critiquen l'entrada de 23.500 milions de diners públics a l'entitat. Rubalcaba assegura que no avalaran "ni un euro més" per a l'entitat

Agències
2 min

Lleida / MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, exigeix que es depurin les responsabilitats sobre Bankia al Parlament espanyol i ha assegurat que el seu partit no avalarà "ni un euro més" per a l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reclamat que "s'aclareixi qui ha tingut la culpa" de la situació de Bankia, "que no s'hauria d'haver fusionat ni hauria d'haver sortit a borsa" en una època en què l'entitat bancària, segons Duran, "ha estat polititzada" per la presència del PP i el PSOE al consell d'administració. Des de l'Aplec del Cargol de Lleida, el líder d'Unió ha recordat que ell ja havia reclamat la compareixença del governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, perquè "hauria de saber què ha passat". Duran ha reclamat ara que es faci aquesta compareixença.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha criticat el rescat i l'ha qualificat "d'escandalós". Segons el líder dels socialistes catalans, és censurable que s'hagi de salvar amb recursos públics la mala gestió d'una entitat privada.

"El grau de politització que tant el PP com el PSOE han fet de les caixes d'estalvis, a Catalunya, no s'ha fet", ha destacat.

La diputada d'ICV al Congrés, Laia Ortiz, ha denunciat que el rescat de Bankia és "la major estafa i espoliació als ciutadans, dut a terme per salvar un banc de la seva mala gestió".

Ortiz ha afirmat que es tracta d'un "escàndol majúscul", ja que per a ICV la nacionalització de Bankia hauria d'anar acompanyada d'una expropiació dels béns de l'entitat per posar-los al servei de la ciutadania.

El portaveu parlamentari del PP Català, Enric Millo, ha destacat que el govern de Mariano Rajoy "ha agafat el bou per les banyes".

stats