CONSELL EXECUTIU EXTRAORdINARI
Política 28/01/2011

L'oposició lamenta la manca de concreció de les mesures anunciades aquest matí per Mas

El PSC les ha qualificat com una "operació de maquillatge" i Iniciativa tem que vagin en perjudici de l'estat del benestar

Redacció
1 min

BarcelonaEl pla de retallades que ha presentat Artur Mas no ha satisfet les expectatives de l'oposició. Sense anar més lluny, el cap de l'oposició, Joaquim Nadal, l'ha qualificat d'una operació de "maquillatge", i ha acusat CiU de crear un excessiu "alarmisme" a l'entorn de les finances de la Generalitat. Nadal també ha retret a Mas que parli de "finances desordenades" –no oblidem que l'anterior conseller d'Economia i Finances era Antoni Castells, del PSC, i per això el cap de l'oposició ha estat tan crític– quan encara no té els resultats de l'auditoria externa que va encarregar quan va entrar a la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iniciativa i Esquerra tampoc van rebre de bon grat el pla d'ajustament de Mas. El líder dels ecosocialistes, Joan Herrera, considera que la tisorada afectarà l'estat del benestar i li ha demanat al president que "concreti" quines àrees es veuran afectades. Anna Simó, la portaveu parlamentària dels republicans, li ha recordat a Mas que no té la majoria parlamentària suficient per tirar endavant la retallada i també li ha retret la manca de concreció.

El PP, per la seva banda, ha lamentat la "insuficiència" de les mesures de Mas i ha demanat la compareixença immediata al Parlament del conseller d'Economia i Coneixement, per tal que doni explicacions sobre la política econòmica del Govern.

stats