Política
Política 27/12/2011

L'oposició suspèn el primer any del govern Mas

La nota més alta la posa el PPC, un 4,9. Als antípodes se situa ICV-EUiA, que li atorga un 1,5. Tots coincideixen a subratllar l'incompliment de les expectatives generades, la manca de comunicació i l'ocultisme de les mesures

Ara
3 min

BarcelonaEls partits polítics amb representació al Parlament han valorat el primer any de gestió del Govern de CiU 365 dies després que Artur Mas fos investit president de la Generalitat. En una roda d'intervencions a El matí de Catalunya Ràdio, tots els portaveus de l'oposició han suspès la gestió de l'executiu català amb notes que van des de l'1 fins al 4,9. Per contra, Oriol Pujol ha qualificat la feina de Mas i del seu equip de govern amb un notable alt i ha valorat positivament el “coratge” i la “determinació” per fer front a la difícil situació de les arques públiques heretada del tripartit, un aspecte que també han valorat el portaveu del PPC, Enric Millo, i el president de C's, Albert Rivera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els portaveus parlamentaris de l'oposició coincideixen a subratllar l'incompliment de les expectatives generades, la manca de comunicació i l'ocultisme de les mesures com a principals motius del suspens del govern Mas.

Jaume Collboni (PSC)

El millor: Col·locar deute de la Generalitat

El pitjor: Fer tisorades lineals; retallar en sanitat i educació i apujar impostos

Nota: 4 baix

Enric Millo (PPC)

El millor: El coratge per dir la veritat i no amagar el cap sota l'ala. “Veníem d'un govern que ens va amagar la crisi i no va prendre mesures per sortir-ne”

El pitjor: La insatisfacció de no assolir les expectatives. Millo ha criticat amb duresa la incapacitat per crear ocupació, el desconcert pel caire “improvisat” d'algunes mesures i el fet de no haver-se deixat assessorar pels consells assessors, “especialment l'econòmic i el de sanitat”.

Repte: Fer un bon pressupost per al 2012 amb l'equilibrijust entre estabilitat i austeritat, i millorar les relacions entre Catalunya i Espanya

Nota: 4,9

Dolors Camats (ICV-EUiA)

El millor: Fer possible el personatge d'Artur Mas al programa de sàtira política de TV3 Polònia.

El pitjor: Enganyar dient que no hi ha alternativa a les retallades. “Han aconseguit que guanyés la por per sobre de la indignació”.

Nota: Molt deficient, entre l'1 i el 2

Anna Simó (ERC)

El millor: Aconseguir un bon estat d'ànim col·lectiu a través de generar l'expectativa que el Govern faria tirar endavant el país.

El pitjor: Frustrar bona part d'aquestes expectatives tant en els treballadors públics com en els empresaris i autònoms “que esperaven que es reactivés l'economia”, així com “en la resta dels ciutadans”, que “molts d'ells” han passat de formar part de la “classe mitjana” a la “classe baixa”.

Repte: recuperar la confiança de la ciutadania i complir, “una vegada per totes”, amb les promeses i les expectatives.

Nota: 4,5

Albert Rivera (C's)

El millor: Abordar la crisis financera de la Generalitat i quadrar els “falsos números” deixats pel tripartit.

El pitjor: La manca d'un full de ruta i “amagar” les decisions. Rivera critica, especialment, la forma d'actuar “opaca i d'esquenes” als grups de l'oposició i insta el Govern a obrir-se a les “aliances”.

El repte de futur: Recuperar la confiança evitant l'ocultisme de les decisions.

Nota: 3,5

Alfons López-Tena (Solidaritat)

El millor: Intentar convèncer que tenen “un pla” i són “millor” que el tripartit.

El pitjor: Fracassar a fer palès que no tenen un “projecte concret” i la manca de capacitat per abordar el “problema principal”: l'atur i la crisi financera.

El repte de futur: L'autogovern.

Nota: 3

Oriol Pujol (CiU)

El millor: El coratge per “veure què hi ha” i la determinació per fer “el que toca fer”.

El pitjor: L'elevat índex d'atur.

El repte: Generar ocupació i llocs de treball.

Nota: Notable alt

stats