Política 28/01/2015

Lucena: "El PSOE té una probabilitat significativa de guanyar les eleccions generals"

El portaveu parlamentari del PSC minimitza l'emergència de Podem i rebutja comparar el partit de Pablo Iglesias amb Syriza

Ara
1 min
PORTA TANCADA  Maurici Lucena, portaveu del PSC al Parlament, va criticar durament els comptes.

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha minimitzat aquest dimecres els bons resultats que les enquestes auguren a Podem. Tot i reconèixer que en les properes eleccions generals "hi haurà una emergència" de la formació de Pablo Iglesias, Lucena ha assegurat que el PSOE té una probabilitat significativa de guanyar" aquests comicis. El portaveu socialista ha deixat clar que, al seu parer, no es pot comparar l'èxit electoral de Syriza amb el fenomen Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'Radio 4', Lucena també s'ha referit a les eleccions municipals del maig, les quals -ha dit- el PSC afronta "amb optimisme". "Sempre hem tingut una fortíssima dimensió municipalista", ha dit, i ha augurat "bastant millors resultats del que algunes enquestes apunten" per als socialistes.

També en clau electoral, i pel què fa a la cita del 27-S, ha deixat clar que "formalment, seran unes eleccions autonòmiques". Per Lucena, el caràcter plebiscitari dels comicis exigeix com a condició sine qua non una llista unitària pels partidaris independentistes. "Des del moment en què no s'assoleix, el caràcter plebiscitari de les eleccions està en qüestió", ha considerat.

stats