Política 29/01/2015

Lucena "lamenta" que Geli deixi el grup del PSC i li retreu que no sigui "coherent" i retorni l'acta

El portaveu celebra que Ventura romangui vinculada als socialistes i assegura que "no ha estat cap sorpresa" conèixer la seva decisió

Acn
2 min
El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena. / ACN

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha "lamentat" aquest dijous que l'exconsellera Marina Geli hagi decidit abandonar el grup socialista a la cambra catalana i passar a ser diputada no adscrita, deixant el PSC amb un escó menys i sumant-ne només 19. Lucena, a més, ha retret a Geli que no hagi adoptat la postura "políticament més coherent" de retornar l'acta de diputat i deixar el Parlament, i ha recordat que hi havia "el precedent" de Joan Ignasi Elena, líder d'Avancem, que ho va fer així quan va trencar amb el PSC. Lucena ha dit que al PSC li "hagués agradat que continues al grup socialista fins al final de legislatura", tot i que ha afegit que "en qualsevol cas respectem profundament la decisió de Geli", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, Lucena no creu que les divergències entre Geli i el grup del PSC es facin ara massa evidents al ple, més enllà de les votacions sobre el procés sobiranista o la qüestió nacional. "No crec que en la majoria de temes tingui un criteri individualment molt diferent al del grup socialista. El normal és que seguim coincidint en el vot d'un percentatge altíssim de les votacions al Parlament, però ho hem de veure; la diputada suposo que valorarà amb el seu nou partit quin és el seu capteniment amb el que es vagi votant".

Per altra banda, Lucena ha explicat que la continuïtat de Núria Ventura al grup parlamentari és "motiu de gran satisfacció per nosaltres i estem encantats". "No ha estat, però, una sorpresa, perquè externament hi ha hagut un soroll i unes hipòtesis que s'allunyaven bastant de la seva reflexió personal que sempre ha pensat en continuar al grup socialista", ha conclòs.

stats