Política 25/10/2016

Luena: "El que estem aprovant és incomplir amb la nostra paraula"

El diari 'El País' publica els àudios del comitè federal a porta tancada on es va decidir permetre la investidura de Rajoy

Ara
1 min
Susana Díaz amb l’aragonès Javier Lambán, dos dels defensors de l’abstenció.

BarcelonaEl diari 'El País' ha publicat aquesta matí els àudios enregistrats durant el comitè federal del PSOE d'aquest diumenge on el partit va decidir, per 139 vots a favor i 96 en contra, abstenir-se en segona votació al Congrés per facilitar la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern. Els àudios permeten sentir la fractura que pateix la formació socialista, entre els partidaris de l'abstenció i els de mantenir el 'no' al candidat popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dels més durs va ser César Luena, secretari d'organització amb Pedro Sánchez: "El que estem aprovant és faltar a la nostra paraula, i crec que el camí és la reconciliació amb l'esquerra, no assumir d'una manera catastrofista per al partit una responsabilitat mal entesa".

També destaca la intervenció de Josep Borrell, expresident del Parlament Europeu. Borrell va insistir en el fet que una decisió tan important com aquesta s'havia de consultar a les bases del partit: "La tradició històrica del PSOE fins a la Guerra Civil és de participació directa dels militants en les decisions importants. La història està escrita. Si us plau, no la falsegeu. Devien ser uns grans 'podemitas', Javier [Fernández], perquè recorrien al vot directe dels militants cada cop que calia prendre una decisió".

La dirigent del PSOE a Andalusia, Susana Díaz, una de les guanyadores, va voler treure ferro a la discussió: "No som ni bons ni dolents, ni d'esquerres ni de dretes", i va afegir: "No crec que en aquest comitè hi hagi ningú més socialista que els altres".

stats