Política 20/07/2011

El número 2 de CiU a Madrid assegura que "no hi haurà pressupostos" de l'Estat pel 2012

L'afirmació de Pere Macias confirma la tesi que hi haurà eleccions anticipades a la tardor

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl líder de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, no ha arribat a temps, aquest matí, a la sessió de control al govern espanyol, on havia de fer una pregunta al president José Luis Rodríguez Zapatero. Al seu lloc hi havia el número 2 de CiU al Congrés, Pere Macias, que ha interpel·lat Zapatero sobre la situació financera dels ajuntaments. El cap de l'executiu li ha respost que, més enllà de fraccionar el pagament del que les corporacions locals han de retornar a l'Estat, l'any que ve disposaran de 2.000 milions extres que ajudaran a esponjar la difícil situació dels ajuntaments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Macias ha aprofitat aquesta resposta per escriure al seu compte Twitter: "La resposta de Zapatero de dotar de 2.000 milions més els pressupostos generals de l'Estat pel 2012 pels ajuntaments és un brindis al sol. No hi haurà pressupostos!".

Aquesta afirmació, de qui és la mà dreta de Josep Antoni Duran i Lleida a Madrid, confirmaria la tesi, cada cop més estesa, que Zapatero no esgotarà la legislatura i convocarà eleccions anticipades. Si presenta o no els comptes es veurà al mes de setembre. Si els tira endavant –i té els suports parlamentaris necessaris per fer-ho– tot apuntarà que vol arribar fins al març.

Macias ja va avançar, en una entrevista a l'ARA, que personalment estava convençut que els comicis espanyols serien abans de finals d'any.

stats