Política 07/01/2011

Autoritzada la manifestació de demà a Bilbao per reclamar l'apropament de presos d'ETA

El jutge Santiago Pedraz reclama a la conselleria d'Interior basca que estigui alerta per si es fa apologia del terrorisme

Joan Rusiñol
1 min

MadridFinalment hi haurà marxa, demà a les 5 de la tarda, per reclamar l'apropament dels presos d'ETA a Euskadi i Navarra. L'organitza, com cada any, el col·lectiu Etxerat. El jutge de guàrdia de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha autoritzat la manifestació i ha desestimat els recursos perquè la prohibís que havien presentat col·lectius com l'AVT, Veus contra el terrorisme i Dignitat i Justícia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Pedraz reclama a les forces de seguretat que vetllin en tot moment per garantir que durant la manifestació no s'exhibeixin pancartes amb cares de membres d'ETA i es clamen consignes a favor de l'organització terrorista. Pedraz considera que no hi ha, d'entrada, motius per vetar-la perquè "no hi ha base" jurídica que acrediti que la manifestació l'organitza cap entitat vinculada formalment amb ETA.

L'acte, que té el suport de l'esquerra abertzale il·legalitzada i partits com Aralar i EA, és aquest any especialment significativa pels moviments interns que hi ha al si de l'esquerra independentista basca, cada cop més allunyada de la violència. Dies enrere, fins i tot, hi havia l'expectativa d'un comunicat imminent d'ETA en què anunciés una treva indefinida i unilateral.

stats