Política 20/11/2014

Margallo: "La comunitat internacional no reconeixerà mai una Catalunya fruit d'una DUI"

El ministre d'Exteriors admet que el debat català és el tema "més important" que afronta el seu govern

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha advertit aquest dijous que "la comunitat internacional no reconeixerà mai una Catalunya fruit d'una DUI" [declaració unilateral d'independència]. En una entrevista a Onda Cero, el cap de la diplomàcia ha afegit que un hipotètic estat català també quedaria fora de la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragallo ha fet aquestes consideracions quan li han preguntat quina ha de ser ara la resposta del govern espanyol per intentar solucionar el conflicte obert amb Catalunya. Margallo ha reconegut que "les dues parts" han d'estudiar què és "possible" per trobar una sortida a la situació actual. En aquests camins viables no hi inclou la reclamació democràtica de la plena sobirania.

Segons el ministre, una Catalunya nascuda d'una DUI no obtindria el vistiplau del Consell de Seguretat de l'ONU ni seria acceptada a la UE. Diu que això es traduiria en una "pèrdua de poder adquisitiu" dels catalans i en un "camí d'irrellevància internacional".

Maragallo, que ha assegurat que el debat català "és el més important que tenim entre mans" –perquè podria implicar la "dissolució d'Espanya"–, ha negat els "greuges" que, a parer seu, fa servir el sobiranisme per defensar el seu plantejament. Ha negat que no s'inverteixi prou en infraestructures o que hi hagi un qüestionament constant de la llengua i la cultura catalanes. En conseqüència, ha instat a "corregir" el que sigui possible i a fer pedagogia per fer arribar a l'opinió pública catalana el punt de vista del govern espanyol.

stats