DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 11/10/2011

Divisió al carrer: el 41,9% accepta les retallades i el 35,1% prefereix apujar impostos

Una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió del Govern indica que els ciutadans prefereixen reduir pressupostàries abans que contribuir més a les finances públiques, però per poc marge

Acn
1 min

BarcelonaUn 41,9% de la població de Catalunya prefereix les retallades de despesa pública com a mesura per "equilibrar els pressupostos públics". És el que diu l'última enquesta encarregada pel Centre d'Estudis d'Opinió del Govern. Però un 35,1% dels enquestats preferirien que s'apugessin els impostos, dada que mostraria una divisió d'opinions en la societat, amb un marge d'error de +/- 3,47%. Un 23% dels entrevistats no té cap opinió, o no la fa constar, quan els enquestadors li pregunten per aquesta qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mateixa enquesta mostra l'opinió dels catalans respecte del debat de política general. El president de la Generalitat, Artur Mas, és l'únic dels líders polítics que hauria aprovat. Mas, amb un 5,36 supera Joan Herrera, que és segon amb un 4,53, o Joaquim Nadal, tercer amb un 4,49. A més, el 27% dels enquestats opina que el president del Govern ha guanyat el debat amb solvència, tot i que la majoria (35,8%) indica que no hi ha hagut guanyador. Els catalans veuen un govern més fort que el de l'última època del tripartit però no confien en el futur econòmic del país. De fet, la majoria opina que després del debat la situació no variarà gaire i, si ho fa, anirà a pitjor.

stats