POLÍTICA
Política 16/06/2012

Mas demana a Rajoy que prengui exemple de Catalunya i retalli més

El president de la Generalitat assegura que l'Estat haurà d'aplicar "tard o d'hora" les mesures que proposa l'FMI

Ara / Acn
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en la seva arribada a l'Ajuntament de Gandesa / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, està convençut que encara que s'hi resisteixi, l'estat espanyol haurà de aplicar les mesures que li proposa l'informe de l'FMI com ja ho ha fet Catalunya. En declaracions durant els actes de celebració del 175è aniversari de la concessió a Gandesa (Terra Alta) del títol de Molt Lleial i Heroica Ciutat, Mas s'ha referit a l'informe de l'FMI que demana a l'estat espanyol que s'apugi l'IVA, que es retallin sous de funcionaris i que s'eliminin les desgravacions fiscals per compra d'habitatge, i ha instat el govern espanyol a impulsar les recomanacions de l'organisme econòmic internacional, "perquè les haurà d'aplicar tard o d'hora". Aquestes afirmacions arriben poc després que, aquest mateix dissabte, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi descartat, de moment, aplicar les mesures d'austeritat que se li reclamen des de l'FMI i assegurat que "hi ha problemes", però que "tot està ordenat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha reconegut que malgrat que les mesures d'austeritat aplicades a Catalunya han estat impopulars, han estat necessàries per poder tirar endavant el país, com també ho seran per a l'Estat. "Requerien valentia, no eren populars, podien fer perdre algun suport polític, però calien a nivell de país en un moment en què malgrat tot hem de fer una sèrie de deures que son complicats, però s'hauran d'acabar fent", ha dit el president.

Uns "Estats Units d'Europa"

Mas també ha aprofitat per demanar "una Europa més forta, amb un poder europeu més gran, i si pogués ser, uns Estats Units d'Europa amb algú que mani en les coses més importants". Així mateix, ha demanat més poder per als territoris i, en concret, per a Catalunya perquè, al capdavall, ha dit, és dels països des d'on s'acaben prenent les decisions que afecten els ciutadans, i aquestes polítiques "cal fer-les a prop de la gent".

stats