CONSELL EXECUTIU
Política 22/11/2011

Mas se sent "fort i legitimat" pel pacte fiscal, que també convé a Espanya

El president reclama el cobrament en els propers mesos de pacte fiscal

Ferran Casas
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit avui sentir-se “fort i legitimat” després de les eleccions del diumenge, en que CiU va aconseguir la primera posició a Catalunya, per reclamar el pacte fiscal malgrat que és conscient que toparà “amb la majoria absoluta”. Ha indicat que pel PP pot ser una oportunitat “d'asserenar les relacions entre Catalunya i Espanya si s'hi aferren bé”. “No ho haurien de malmetre i haurien de reflexionar”, ha avisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha indicat que les retallades que ha de seguir fent, i que afectes àmbits com el de la funció pública, no s'haurien de fer si el tema del dèficit fiscal català, que és de més del 8% del PIB català, estigués resolt. Mas ha afirmat que el PP no pot “tancar d'aquesta forma tan poc formal” el pacte fiscal, en referència a les declaracions de María Dolores de Cospedal, número dos del PP, en aquest sentit.

Mas també ha fet vots perquè abans d'acabar el 2012 es pagui el fons de competitivitat, una mesura que el PP va avalar en el seu moment.

stats