Política 02/10/2014

El PP defensarà "sense complexos" que hi ha "una única nació espanyola"

María Dolores de Cospedal acusa Artur Mas d'instrumentalitzar la democràcia amb l'objectiu "del poder per al poder"

Acn
2 min

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha afirmat aquest dijous a l'acte d'obertura de la XXI Interparlamentària del PP que els populars defensen "sense complexos" la pervivència i unitat d'una "única nació espanyola". "Jo sóc espanyola pels quatre costats. Crec en Espanya. Crec que Espanya és única i indivisible i crec que tots tenim el deure i l'obligació de seguir defensant una única nació espanyola que és la que tenim en aquest moment i la que ens vam donar fa molts anys", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Cospedal, cal defensar aquesta premissa "sense complexos", perquè "hi ha gent que té complexos a l'hora de defensar la unitat d'Espanya", ha dit en referència al PSOE.

Ha estat un dels moments més aplaudits de la intervenció de la secretària general en aquesta reunió que se celebra a Guadalajara, on també participen la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, la cúpula del partit i que clausurarà aquest dissabte el president espanyol, Mariano Rajoy.

Cospedal ha assegurat que el partit ha de treballar "per a Espanya, per l'interès d'Espanya i per l'interès dels espanyols", perquè els populars "som l'únic partit capaç de garantir la cohesió d'Espanya".

"Complir i fer complir la llei"

De Cospedal ha afirmat que el PP no "consentirà" que algú "trenqui les regles de joc" i garantirà que es "preserven". "Quan els governants es posen per sobre de la llei tenen un problema", perquè això implica que "no creu en l'Estat de dret i en la democràcia" i "el que no és, és un demòcrata".

Acusa Mas de voler "el poder pel poder"

Ha advertit que el sobiranisme a Catalunya genera "fractura social i divisió" i ha afirmat que si des del Govern es vol trencar una norma bàsica caldrà el "consens de tots" els espanyols. La resta, ha dit, és voler "el poder pel poder". "Tenim la sort de tenir un govern que és garantia del compliment de la llei", ha dit.

Aquest dijous, i en un altre acte a Toledo, Cospedal també ha fet una referència implícita a la situació política a Catalunya i ha afirmat que aquests són "temps molt indicats" per "recordar els deures constitucionals" dels governants, que són "els que ha de complir i fer complir la llei". Segons la secretària general del PP, en la mesura que la democràcia "està fonamentada en l'Estat de dret" això implica que la llei és "igual per a tots i està per sobre de qualsevol" persona.

"La garantia de la nostra democràcia i la garantia de la nostra convivència és aquest Estat de Dret i és el compliment de la llei", ha dit, perquè ningú pot negar a tots els espanyols "el dret que tenim que ningú ens pugui treure decidir entre tots els futur del nostre país".

stats