Política 20/05/2012

Mas insta les comunitats del PP a no amagar els problemes del dèficit

El president de la Generalitat admet que ja "sospitava" de les xifres presentades per alguna autonomia governada pels populars

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a "no amagar els problemes" a la Comunitat de Madrid, a la Comunitat Valenciana i a Castella i Lleó que han admès un dèficit superior al que havien comunicat. El president de la Generalitat ha admès que ja tenia algun indici que les comunitats del PP no presentaven els comptes de forma correcte "Nosaltres ja sospitàvem, o intuíem que el que es presentava com tan bo no devia ser-ho tant, que en algun lloc devien amagar alguns problemes que amb el temps han anat sortint", ha dit avui Mas en la roda de premsa posterior a la seva reunió amb el cap de Govern del Marroc, Abdelilah Benkirane, al Palau de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas s'ha mostrat "satisfet", i ha dit que s'alegra que altres autonomies estiguin ara "explicant la veritat que no explicaven abans", perquè d'aquesta manera, ha afegit, "ens podrem enfrontar amb més energia i eficàcia" a la crisi. Tot i això, el president català ha lamentat que algunes autonomies "no posessin totes les cartes sobre la taula": "és millor saber quina és la situació per no fer-nos trampes en solitari; si s'amaguen els problemes, només s'ajornen, no es resolen, i es fan més grans", ha subratllat. Mas ha contraposat l'actitud d'aquestes autonomies amb la de Catalunya, que "des del principi ha estat transparent i ha dit la veritat, encara que sigui dura", ha insistit.

stats