Política 02/06/2011

Rubalcaba va informar Montilla de la reunió amb Mas i Duran

El PSOE assegura que el PSC no està al marge de les relacions entre els governs espanyol i català

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl primer secretari del PSC, José Montilla, sabia que dimecres de la setmana passada el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, soparia a la Casa dels Canonges amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder de la federació nacionalista a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida. Fonts del PSOE asseguren que va ser Rubalcaba qui en va informar personalment a Montilla. A la sortida, segons diuen, li va explicar fil per randa els continguts de la reunió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada s'emmarcava, oficialment, en una trobada discreta d'àmbit governamental. Dimecres passat, dia 25 de maig, el ministre de l'Interior encara no era oficialment candidat del seu partit a la presidència del govern espanyol. De fet, la ministra de Defensa –i membre de l'executiva del PSC–, Carme Chacón, no va tirar la tovallola fins l'endemà al matí.

Des del PSOE confirmen que la reunió va tenir dos grans eixos: explorar el suport de CiU a les grans reformes que queden pendents abans d'acabar la legislatura i començar a parlar dels pressupostos generals de l'Estat. A l'entorn del vicepresident primer no volen posar adjectius als resultats de la conversa però creuen que hi ha un clima "positiu" a les relacions amb els nacionalistes catalans. Això els porta a estar més convençuts encara que Zapatero podrà arribar al mes de març sense problemes.

Neguen, però, que l'estabilitat a Madrid tingui contrapartides a Catalunya que obliguin el PSC a seguir el dictat de les necessitats del PSOE.

stats