Política 18/07/2012

Mas rebutja pactar amb ERC tot i l'anunci de ruptura amb el PP

El Govern mantindrà la política de geometria variable malgrat haver anunciat la fi de la col·laboració amb el PP

Pere Martí
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas -al fons-, va presidir la segona cimera pel pacte fiscal que es va celebrar ahir a Palau. Hi havia representants de tots els partits.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, no canviarà la seva política d'aliances parlamentàries tot i haver anunciat la ruptura de relacions amb el govern de Mariano Rajoy. Aprofitant aquest anunci, el president del grup d'ERC, Joan Puigcercós, s'ha ofert com a aliat permanent del Govern excepte si estem només davant una "escenificació" per desmarcar-se dels populars. En la seva resposta, el president ha agraït el suport dels republicans a temes com el pacte fiscal, però ha refermat la política d'aliances de geometria variable perquè quan hi ha decisions difícils de tipus econòmic ERC "hi vota sempre en contra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat que no hi haurà canvi d'aliances, a l'hemicicle s'ha viscut un nou enfrontament entre Mas i la portaveu del PP, Alícia Sánchez-Camacho, que l'ha acusat de no tenir "sentit d'estat" espanyol per retirar el suport al govern de Rajoy en un moment tan delicat com l'actual. Mas ha justificat aquesta retirada per la "deslleialtat total" de l'executiu central envers les comunitats autònomes, sobre les quals centrifuga tot el dèficit malgrat que representen només el 34% de la despesa. "És per això que ens plantem", ha sentenciat Mas.

stats