Política 10/07/2012

Mas: "A fora han d'entendre que el pacte fiscal és bo per a Espanya, perquè en som el motor"

El president comença a Portugal, amb reunions del màxim nivell, la gira per 'vendre' un canvi de model de finançament

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, amb el president de Portugal, Anibal Cavaco Silva

LisboaEl president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha seguit aquest dimarts amb la campanya de sensibilització a l'exterior que Catalunya fa els deures en la lluita contra el dèficit i que el pacte fiscal és una bona solució per a l'economia catalana, però també per al conjunt de l'espanyola. Des de Portugal, on s'ha reunit amb les màximes institucions del país, el president i el primer ministre de la República, Mas ha afirmat que “volem que es conegui quina és la situació de Catalunya, i, com a conseqüència, que a fora s’entengui que tot el que no serveixi per alimentar bé el motor que representa l’economia catalana acabarà en detriment de l’economia espanyola”, ha afirmat. “Ara és una bona inversió que Espanya inverteixi en Catalunya com a motor del conjunt”, ha reblat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas s'ha reunit amb el president de la República de Portugal, Aníbal Cavaco Silva; amb el primer ministre portuguès, Pedro Manuel Passos Coelho, i el ministre d’Economia i Treball, Álvaro Santos Pereira, en la primera visita a l'exterior de la gira que ha plantejat per explicar el pacte fiscal. Portugal va ser intervinguda per les institucions europees la primavera del 2011. “El que s’opina a Portugal, tant a nivell del primer ministre com del president, és bastant similar al que s’opina des del Govern de Catalunya: austeritat i fer els deures, però fer-los tothom, generant confiança i procurant, a partir d’aquí, posar les bases per a la recuperació, que és el que tots desitgem, i la finalitat última de l’ajustament”, ha explicat el president sobre la situació econòmica dels dos països.

A més de reunir-se amb Cavaco i Passos, el president de la Generalitat ha participat en un dinar de la cambra de comerç luso-espanyola i ha fet una recepció a empresaris catalans residents a Lisboa a la residència de l'ambaixador espanyol.

stats