Política 21/09/2012

González Pons: "No podem caure en la trampa que Catalunya i Espanya són coses diferents"

El vicesecretari general del PP avisa que "hi ha més seguidors del Barça votants del PP que de CiU i ERC, junts"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl vicesecretari general d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, ha volgut deixar clar, l'endemà de la reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy, que la sobirania rau només en el poble espanyol. "No podem caure en la trama que Catalunya i Espanya són coses diferents, com l'aigua i l'oli". Per ell, Madrid no pot acceptar el debat en termes "d'independència sí o no", sinó que una declaració unilateral suposaria "trencar Espanya per la meitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha subratllat el nombre de seguidors que té el Barça fora de Catalunya: "Hi ha més fans del Barça que voten el PP que no pas CiU i ERC junts".

En aquest marc polític, el dirigent popular ha assegurat, en una entrevista a Cuatro, que cal "que no caiguin els ponts que queden i fer-ne d'altres". "A CiU hi ha gent molt responsable", ha assegurat. I és que, segons explica, el debat sobiranista té repercussions negatives per a les inversions econòmiques a l'estat espanyol en un moment d'"inestabilitat". "A veure si aconseguim que no es converteixi en un altre incendi", ha dit.

Per Pons, el problema dels catalans és "la caiguda d'ingressos" i ha ta tornat a obrir la porta a canviar el model de finançament vigent quan toqui. Per ell, aquesta era l'única resposta "responsable" que podia donar Mariano Rajoy a la reclamació catalana d'un pacte fiscal.

stats