Política 23/12/2010

El govern espanyol admet que l'abstenció del PSC a la investidura els ajuda a Madrid

El portaveu, Pérez Rubalcaba, felicita el nou president de la Generalitat i creu que els socialistes han estat "responsables"

Joan Rusiñol
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, assegura que l'abstenció del PSC a la investidura d'Artur Mas facilita l'entesa entre el PSOE i CiU a Madrid, al Congrés dels Diputats. "La pregunta és si canvia alguna cosa. La resposta és sí", ha sentenciat el portaveu de l'executiu espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } "Aquest exercici d'oposició responsable [del PSC] ajuda a millorar les relacions, creiem que sí", ha explicat Rubalcaba. "És una bona notícia". Segons ha dit, sempre és bo tenir grups amb qui poder parlar i arribar a consensos, si bé ha recordat que el diàleg amb CiU ha estat constant i que la federació nacionalista ha permès aprovar mesures importants durant els últims mesos.

Rubalcaba ha desitjat al nou president de la Generalitat "el millor, tota la sort" i li ha estès la mà per avançar en la "cooperació lleial del govern d'Espanya per resoldre els problemes que tenen els ciutadans de Catalunya".

Sobre l'abstenció dels diputats del PSC, Rubalcaba ho ha qualificat d'"exercici d'oposició responsable que s'agraeix molt" i ha assegurat que li agradaria "veure-ho reflectit en altres àmbits de la vida política", en referència a l'actitud de duresa del PP al Congrés de Diputats.

stats