Política 05/01/2011

El PSOE contradiu al PSC i aplaudeix la retallada d'alts càrrecs que proposa Artur Mas

Els socialistes espanyols entenen que el President qüestioni l'herència econòmica que els deixa José Montilla

Joan Rusiñol
2 min

MadridDurant la primera compareixença del 2011 a la seu del PSOE al carrer Ferraz ha quedat clar que els socialistes espanyols han girat full a l'etapa del govern tripartit i han enfilat el camí per mantenir una bona entesa amb el govern de CiU. La portaveu del partit, Elena Valenciano, assegura que li sembla "bé" la reducció d'alts càrrecs que va anunciar el president de la Generalitat i entén que Artur Mas qüestioni els números que rep de l'anterior govern perquè, segons diu, forma part del manual de tot nou equip que assumeix responsabilitats de govern. D'aquesta manera el PSOE obvia el missatge que ahir va llençar, per qui la retalllada és "més simbòlica que real", segons va explicar Joaquim Nadal ahir. La cara i la creu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Valenciano assegura que "no només el govern central sinó també els governs autonòmics han d'abordar el seu propi dèficit i així ho fan en diverses comunitats autònomes, i suposo que a Catalunya també han de fer-ho". La dirigent socialista ha admès que no coneix el detall dels càrrecs que s'han suprimit però que el gest polític li sembla correcte. Sobre les crítiques al llegat de l'anterior executiu, creu que és "raonable" que Artur Mas "vulgui assenyalar l'herència negativa" del govern sortint perquè "forma part de la dinàmica habitual".

El PSOE ja ha posat fil a l'agulla per capgirar les enquestes adverses de cara a les municipals i autonòmiques del maig. Explica Valenciano que el full de ruta és doble: d'una banda, explicar molt a fons i de manera intensa el perquè de la política que està desenvolupant el govern Zapatero i els esforços socials que, segons diu, fa el PSOE; però, de l'altra, els socialistes volen acotar el debat a qui ha de presidir ajuntaments i comunitats, procurant que la campanya no es converteixi en un plebiscit sobre la política que practica el govern espanyol.

stats