COP JUDICIAL AL CATALÀ
Política 04/09/2011

Artur Mas: "Ens mantindrem dempeus per preservar la nostra cultura i la nostra llengua"

El president de la Generalitat considera que per molts atacs que es facin en contra de la llengua catalana, estan destinats a fracassar

Redacció
1 min
Artur Mas, a Tortosa, per les festes de la Mare de Déu de la Cinta / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat des de Tortosa que "per molts intents que es facin per marginar el català" el Govern de Catalunya es mantindrà "fidel i dempeus per preservar la nostra cultura i la nostra llengua, que és més que centenaria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha assegurat que el Govern i ell com ha president defensaran de forma inequívoca la personalitat catalana i s'ha mostrat confiat que també les institucions i, en especial els ajuntaments, seràn els primers en defendre el model lingüístic del país i les escoles, la única manera, ha dit, "que el nostre idioma es pugui mantenir com el nervi de la nostra nació", ha apuntat. És més, el president s'ha mostrat convençut que darrera les institucions hi haurà tot "un poble sencer" que es nega a ser marginat pels que "tot i que són pocs i de vegades poderosos", ataquen el català.

Així mateix, el president ha recordat que la identitat col·lectiva del país "és de tots els catalans que ens l'hem guanyat forjant-la al llarg de la història i ara és el moment de preservar-la i de defensar-la de cara el futur". Mas ha assegurat que no es permetrà que la llengua catalana es converteixi en res "folklòric i provincià".

stats