Política 03/01/2012

Mas: "No ens podem permetre que l'Estat ens intervingui"

El president crida a ampliar el consens entorn del pacte fiscal com a nou pas en la millora de l'autgovern

Ferran Casas
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut aquest matí que Catalunya corre el risc de ser "intervinguda per l'Estat" si no fa els deures econòmics i saneja els seus comptes. "I això no ens ho podem permetre després de 30 anys fent camí", ha asseverat. En aquesta línia ha apuntat que la solució passa, però, per mantenir la "sobirania obtinguda" i seguir avançant en matèria d'autogovern. I la forma de fer-ho, segons ell, no és altra que posar damunt la taula el govern el pacte fiscal, que ha tornat a definir en uns termes similars als del concert econòmic basc i fora del sistema de règim comú, que actualment regeix el finançament de Catalunya i de la resta de comunitats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha dit que té ganes de veure's amb Mariano Rajoy per explicar-li per què el pacte fiscal és important i possible sense "esberlar" Espanya.

El president de la Generalitat també ha criticat el govern espanyol per carregar les culpes del dèficit a les comunitats autònimes: "Tractar les autonomies com a menors d'edat o alumnes menors de la classe és una bajanada, a més d'una gran injustícia".

En el seu balanç del primer any de govern, el cap de l'executiu ha reconegut que el seu repte en aquest moment és traslladar al Parlament, al camp dels partits, el consens que hi ha en la societat civil amb aquest assumpte. D'aquesta forma, pretén incorporar el PSC i el PP al consens que actualment conformen CiU, ICV i ERC.

stats