Política 09/02/2011

Zapatero sobre Catalunya: "No hi hagut ni tracte de favor ni rectificació"

Per la vicepresidenta econòmica Elena Salgado les acusacions al pacte Mas-Zapatero és el mateix espantall que sempre agita el PP

Joan Rusiñol
1 min

MadridA la sortida de la sessió de control al Congrés, José Luis Rodriguez Zapatero, ha assegurat que "no hi ha hagut cap tracte de favor [a Catalunya] ni cap rectificació", després que ahir el seu govern autoritzés l'emissió de deute a totes les comunitats autònomes per refinançar el que venç aquest any 2011. Era una reacció a l'allau de crítiques de barons autonòmics pel permís que dilluns el president espanyol va donar al president de la Generalitat perquè s'endeutés sense necessitat de tenir aprovat el pla de viabilitat econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero ha dit que hi ha hagut "certa confusió" i que totes les comunitats "han de complir amb el dèficit". Segons ha dit, els requisits són els mateixos "abans, durant i després" de la reunió amb Artur Mas.

"Discriminació, cap ni una". Així de contundent ha estat abans, dins de l'hemicicle, la vicepresidenta segona i responsable d'Economia, Elena Salgado, sobre aquesta eventual situació de privilegi a Catalunya.

Salgado ha deixat entreveure que aquest és el discurs recurrent del PP "sempre que parlen de Catalunya". Des de les files popular, la diputada María Fernanda Rudi, ha retret a la vicepresidenta que hagi hagut de fer marxa enrere i permetre l'endeutament de totes les comunitats amb dèficit que compleixin els requisits. La política aragonesa del PP ho ha atribuït a les queixes de molts presidents autonòmics, que ahir van denunciar la suposada excepcionalitat que Zapatero fa amb el govern d'Artur Mas.

stats