Política 30/03/2015

MES destaca que el preacord signat per CDC i ERC "reflecteix" els punts clau del full de ruta de la formació

Almeda veuria "una frivolitat" que algun partit se'n desmarqués pel fet d'atorgar caràcter plebiscitari al 27-S

Acb
2 min

BarcelonaMES-Moviment d'Esquerres ha subratllat que la majoria dels punts clau del seu full de ruta ja "han quedat reflectits" al preacord signat per CDC, ERC, l'ANC, Òmnium i l'AMI i que la "voluntat de ser-hi hi és", en paraules del coordinador d'organització, Pere Almeda. Tot i així, la formació no decidirà fins al 17 d'abril si se suma al document. "La manera i el to és el que hem d'acabar de valorar", ha puntualitzat, tot recordant que la seva aposta és que el text aplegui "el conjunt del catalanisme sobiranista". En declaracions a l'ACN i referint-se a EUiA, Almeda ha dit que "veuria una frivolitat" que algú es desmarqués del full de ruta pel fet d'atorgar caràcter plebiscitari al 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La celebració d'un referèndum –pactat o no amb l'Estat–, la construcció de les estructures d'estat i l'obertura d'un procés constituent. Aquests són alguns dels principals punts del document fundacional de Moviment d'Esquerres i també –segons el seu coordinador d'organització, Pere Almeda– aspectes que "han quedat reflectits d'una manera o d'una altra" al preacord del full de ruta independentista signat per Convergència, Esquerra i les entitats sobiranistes.

En declaracions a l'ACN, Almeda ha refermat la "voluntat" del seu partit de ser en aquesta entesa, perquè "si l'Estat no accepta que Catalunya pugui decidir el seu futur amb un referèndum, des de Catalunya hem de fer les passes necessàries per no aturar aquest procés democràtic", ha dit. Ara bé, la formació no decidirà formalment la seva posició al respecte fins el 17 d'abril, quan celebrarà un consell polític. Actualment, els membres del partit debaten sobre la qüestió i la idoneïtat o no de presentar "matisos" o "esmenes" a alguns dels punts del preacord entre CDC i ERC. "Totes les sensibilitats de MES s'hi han de poder sentir representades", ha justificat.

De fet, que el document inclogui el màxim nombre d'organitzacions sobiranistes possible és una de les principals apostes de Moviment d'Esquerres, segons ha recordat Almeda. Per això, s'ha mostrat "crític" en veure que EUiA se n'hagi pogut desmarcar pel fet que el full de ruta independentista segellat aquest dilluns incorpori el caràcter de plebiscit a la cita electoral del 27 de setembre. "Si hi ha consens en quins són els objectius polítics a partir del 27-S, donar-li l'adjectiu de 'plebiscitari' no és un element suficientment de contingut per no ser-hi. Ho veuria una frivolitat", ha assegurat.

stats